Søppel


Søppelrom
Vi har to søppelrom, ett på hver side av garasjeanlegget rett innenfor porten. I det ene rommet skal dere legge matavfall og spesialavfall, mens det andre inneholder beholdere for plast, papir og restavfall.

Hva som skal legges hvor kan dere i stor grad finne ut ved å lese det som står på kommunens infoside om kildesortering.

Matavfall:
Organisk materiale, skal BARE leveres i de utdelte "bioposene", ikke i vanlige plastposer/bæreposer. Hvis du går tom for poser vil du finne ny rull i søppelrommet (eller i verste fall må du hente på kommunens servicetorg). Hundelort i poser skal til restavfall.

For de som ikke har annen løsning på kjøkkenet er det satt fram bokser for oppsamling av matavfall som kan hentes i søppelrommet.

Spesialavfall:
De røde plastboksene for spesialavfall (maling, olje, batterier, lyspærer mv) er egentlig beregnet til å ha i hver leilighet. Dette er avfall alle i utgangspunktet selv må levere til renovasjonspunkter (bl.a. ved Shellstasjonen) eller på Esval fyllplass. Som en prøveordning kan dere legge slikt avfall i boksene i søppelrommet, så skal vi prøve å finne en felles tømmeløsning.

Papp og papir:
Papp og papir skal i beholdere med blått lokk i det store søppelrommet. Her kreves litt ekstra disiplin ved at alle bretter sammen alt av esker, melkekartonger o.l. - hvis ikke blir det fort et plassproblem.

Plast:
Stativer til plastsekkene er hengt opp i det store søppelrommet. Når en pose er full; knyt igjen og heng opp en ny. Vi minner spesielt om isopor som jo tar mye plass, og som skal sorteres sammen med plast. OBS: kun ren og tørr plast som ikke lukter. Plast med f.eks. matrester må dere legge sammen med restavfall. NB: ISOPOR skal i restavfall.

Restavfall:
Alt som ikke passer i øvrig sortering skal hit - så langt det er mulig samlet i plast/bæreposer som knytes igjen.

 

Esval fyllplass:
Ved ekstra store mengder søppel bør du kjøre dette direkte til selvsorteringsanlegget på Esval fyllplass 3 km fra Vormsund (retning Eidsvoll): http://esval.no/